Kansainvälinen korvahoidon päivä 2020

Kuluvan vuoden kansainvälinen korvahoidon päivämäärä on 3. maaliskuuta 2020
Maailman terveysjärjestö (WHO) on perustanut useita tarkkailuohjelmia, joiden tarkoituksena on lisätä tietoisuutta erilaisista terveysongelmista ja niiden ehkäisemisestä. Kansainvälinen korvahoidon päivä, joka laskee vuosittain 3. maaliskuuta, on yksi tällaisista kampanjoista. Kansainvälinen korvahoidon päivä perustettiin Pekingissä vuonna 2007 pidetyn ensimmäisen kuulon heikkenemisen ehkäisemistä ja kuntouttamista käsittelevän kansainvälisen konferenssin jälkeen. Juhlapäivä valittiin 3. maaliskuuta. kohdasta 3.3, tarkastuspäivämäärä muistuttaa kahta korvaa.
Ja vuoden 2020 kansainvälisen korvahoidon päivän aiheena on elämän kuulo: älä anna kuulovamman rajoittaa sinua.
Nykyään täydellinen osittainen kuulonaleneminen on yleisin vammaisuuden muoto. Euroopan kuulovammaisten liiton, Euroopan kuulolaitteiden ammattilaisten liiton ja Euroopan kuulolaitevalmistajien Assnin tietojen mukaan noin 80 miljoonaa ihmistä (eli 16% Euroopan väestöstä) kärsii kuulovammaisista. Tämä tila on sinänsä ongelmallista, mutta kuulonmenetykseen liittyy usein muita sairauksia, kuten dementiaa, liikalihavuutta, masennusta ja diabetesta. Tutkimuksen mukaan arviolta 466 miljoonaa ihmistä elää kuulovaurioilla, mikä on 6,1% maailman väestöstä. Se on vakava ongelma elämässämme, ja siksi on tarpeen tietää kuurous ja kuulovamma.
Lisätietoja kuulonmenetyksestä ja kuuroudesta

Henkilöllä sanotaan olevan heikentynyt kuulo, jos hän ei pysty kuulemaan yhtä hyvin kuin joku, jolla on normaali kuulokynnys vähintään 20 dB molemmissa korvissa. Se voi olla lievä, kohtalainen, kohtalaisen vakava, vaikea tai syvä ja voi vaikuttaa yhteen tai molempiin korviin. Kuulonmenetyksellä on useita mahdollisia syitä: geneettiset tekijät, komplikaatiot syntymän yhteydessä, tartuntataudit, krooniset korvainfektiot, tiettyjen lääkkeiden käyttö, altistuminen liialliselle melulle ja ikääntyminen.

Kuulovammaiset ja kuurot
Termiä 'kuuro' käytetään kuvaamaan ihmisten tilaa, joilla on vaikea tai syvä kuulovamma molemmissa korvissa, koska he kuulevat vain erittäin kovaa ääntä tai eivät kuule mitään.
Termiä 'kuulovammaiset' käytetään kuvaamaan lievän tai vakavan kuulovammaisen ihmisen tilaa, koska he eivät kuule yhtä hyvin kuin normaalin kuulon ihmiset.
Korvan ja kuulon hoito
Korvan ja kuulonhoito sisältää kattavat, näyttöön perustuvat toimenpiteet korvan sairauksien ja kuulovaurioiden ehkäisemiseksi, tunnistamiseksi ja hoitamiseksi; sekä kuntouttaa ja tukea kuulovammaisia ​​ihmisiä terveysjärjestelmän kautta ja yhteistyössä muiden järjestelmien kanssa.
Kuulokuntoutus
Termi kattaa monenlaisia ​​interventioita, joista voi olla hyötyä ihmisille, joiden kuulovamma on hoitamaton. Näitä ovat: kuulolaitteet, sisäkorvaistutteet, muut apuvälineet, viittomakieli, kuuloharjoittelu, puhe- ja kieliterapia sekä tekstitys.
Kuulotekniikan kehittyessä nykyään suositellaan kuulolaitteita parantamaan kuulovaurioita tai kuulovaurioita. Kuulolaitteista voi olla hyötyä suurimmalle osalle kuulon heikentyneitä ihmisiä, erittäin lievistä ja vakavimmista. Ne vähentävät kuulonmenetykseen usein liittyviä vaikeuksia ja turhautumista parantamalla kykyäsi kuunnella ja kommunikoida tehokkaasti. Kuulolaitteet vähentävät stressiä ja antavat sinun keskittyä arkeen.
Jos sinulla on lievä tai vaikea sensineuraalinen kuulon menetys yhdessä korvassa, tavanomainen kuulolaite on yleisin hoitomuoto. Kuulolaitteet vaativat kuitenkin jonkin verran käyttökelpoista kuuloa, joten ne eivät voi auttaa siinä tapauksessa, että he eivät kuule mitään.
Kuulolaitteita on erilaisia ​​merkkejä: Resound, Widex, Phonak, Oticon, Beltone, Starkey, Newsound, Earsmate jne., Eri tyyppiset kuulolaitteet BTE, ITE, CIC, ITC tai ladattavat akut erilaiselle kuulon heikkenemisasteelle.
Tässä on G26RL: n uusi paras digitaalinen kuulolaite, jota suositellaan: